За проекта

Хокейна
зала

58м х 28м

ЗАКРИТ
БАСЕЙН

25м х 12,5м

ВИП
СТАИ

2

БРОЙ местаспортна зала

2762

БРОЙ местаконцерти

4524

БРОЙ местаресторант

150

Основни спортове за практикуване в залата, плюс възможност за много други.

  • хандбал
  • баскетбол
  • волейбол
  • бокс
  • тенис
  • тенис на маса
  • хокей
  • вдигане на тежести
  • спортна и художествена гимнастика

ICE ARENA BURGAS - ЛЕДЕНА АРЕНА БУРГАС е многофункционален спортен комплекс за провеждане на състезания ,тренировки и концерти в зала. Комплексът се състои от многофункционална спортна зала с ледено поле с размери 58х28 м. и капацитет 2762 места , тренировъчно-развлекателен център с три ледени полета /56х26 м. ;26х14 м ;18х12 м./ ,и закрит плувен басейн /25х12.5 м./.

Многофункционалната спортна зала разполага с 2762 места ,от които 2574 седящи ,32 места за инвалиди и 156 правостоящи места.Залата позволява провеждането на спортни събития ,както върху ледено поле/хокей и фигурно пързаляне/ ,така и на състезания по хандбал ,баскетбол ,волейбол ,тенис на корт ,тенис на маса,спортна гимнастика ,бокс,борба ,художествена гимнастика и др. Капацитетът й при провеждане на концерти е 4524 места,2024 от които, седящи.

Многофункционалната спортна зала е на три нива и разполага с шест отборни съблекални за хокей ,медицински център ,конферентна зала ,ресторант със 150 места,зона за високопоставени личности /ВИП зона/,административни и битови помещения. ВИП зоната е с отделен вход и разполага със съблекалня на нивото на леденото поле ,зала за посетители ,с капацитет 20 места, и две ВИП стаи на нивото на ресторанта.

Тренировъчно-развлекателният център е развит на две нива. Към ледените площадки са проектирани две отборни съблекални за хокеисти ,шест по-малки съблекални ,зона за отдаване на кънки под наем и съблекалня към нея. В тренировъчно-развлекателния център е проектиран и басейн с необходимите обслужващи помещения. На второто ниво са разположени кафене със 150 места ,административни и битови помещения ,лекарски кабинет ,методически кабинет,зала за хореография и фитнес /силова подготовка/. На това ниво са осигурени и две съблекални с капацитет по 21 души.

Всички зони за обществен достъп са осигурени за безпрепятствено ползване от хора с увреждания. Всички отборни съблекални са проектирани така ,че да могат да бъдат използвани от хора с увреждания и за нуждите на провеждане на състезания по следж-хокей/sledge hockey/.